Bekijk hieronder het aanbod, bepaal hoeveel uitzendingen u wilt zien en koop het bijpassende ticket.
NB: De video’s zijn opnames van de live-uitzendingen die in oktober en november plaatsvonden. Tijdens de uitzendingen werden PE-codes verstrekt. Bij het bekijken van de video’s hoeft u niets met de PE-code te doen. Op basis van uw inlog en het aantal bekeken video’s worden de PE-punten automatisch door SEH toegekend en bijgeschreven.
Het financieren van zelfstandig ondernemers is vaak een complexe aangelegenheid. Meer kennis helpt je bij het adviseren van deze doelgroep. Tijdens deze KennisSessie bespreekt Rob Timmermans verschillende aandachtspunten bij (hypotheek)advies aan zelfstandig ondernemers, zoals:
• Kansen en risico’s
• Bepalen van het inkomen
• Beoordeling van de onderneming
• Zelfstandigen en NHG
• Invloed van de Coronacrisis
• ‘Risicovolle’ sectoren, zoals de bouw
Bij partners met een eigenwoningverleden, die samen een woning kopen, wordt in het advies vaak afgeweken van de wettelijke regeling. In de meeste gevallen wordt gekozen voor toepassing van het Goedkeurend besluit van 30 januari 2018 of voor een draagplichtovereenkomst.
Het op de juiste wijze samenvoegen van twee eigenwoningverledens kan hierbij zeer complex zijn. Immers, de eigenwoningverledens van de partners kunnen onder verschillende fiscale regimes vallen en er moet rekening worden gehouden met de juiste wettelijke volgorde en de conflicten tussen de spelregels van oud en nieuw recht.
Tijdens deze KennisSessie geeft Rob Timmermans duidelijkheid over de wijze waarop de eigenwoningverledens van partners worden samengevoegd en de gevolgen hiervan voor de samenstelling van een nieuwe hypotheek.
In deze KennisSessie, mogelijk gemaakt door ING, gaat Alex Erlings in op de ontwikkelingen op de woningmarkt. Hij zoomt daarbij specifiek in op de doelgroep senioren. Onderwerpen die aan de orde komen zijn:
• cijfers en feiten senioren;
• wettelijke normen kredietverstrekking;
• NHG-beleid senioren;
• hypotheekmarkt voor senioren;
• optimaliseren van de leencapaciteit;
• betaalbaarheid en risico’s.
De werkgeversverklaring. De klant levert hem gemiddeld 2,4x aan. Bijvoorbeeld omdat er informatie op het formulier ontbreekt, of omdat de verklaring niet correct is ingevuld. Met de Inkomensbepaling Loondienst heb je hier geen last meer van. Wil je weten hoe het werkt?
Patrick Lamers en Rob van Slooten laten tijdens deze KennisSessie zien hoe je binnen no-time een hypotheek aanvraagt op basis van de gegevens uit het UWV verzekeringsbericht. Na de sessie weet je precies:
• hoe het downloaden van het UWV-verzekeringsbericht werkt
• hoe je het toetsinkomen berekent
• wat de belangrijkste rekenregels zijn van de rekentool
• in welke situaties de Inkomensbepaling Loondienst kan worden gebruikt
• het stappenplan voor consument en adviseur hoe je een hypotheek aanvraagt met de Inkomensbepaling Loondienst
De transitie naar duurzaam wonen is een van de grote uitdagingen waar Nederland voor staat. Verduurzaming is noodzakelijk, maar het blijkt nog behoorlijk lastig om mensen in beweging te krijgen. De Erkend Financieel Adviseur is bij uitstek in staat om de klant inzicht te geven in de financiële gevolgen van het aanbrengen van energiebesparende voorzieningen aan een woning.
In deze KennisSessie gaat docent en hypotheekadviseur Frank Paalman nader in op dit adviesthema met een grote maatschappelijke relevantie. Hij doet dat in vier stappen:
• Wat zijn redenen om in actie te komen?
• Welke technische kennis is nou echt nodig en hoe maak je je die snel eigen?
• Hoe geef je dit thema een plek in het adviesgesprek?
• Hoe zijn de verschillende maatregelen te financieren?
De theorie over energiebesparende maatregelen en bijbehorende financieringsmogelijkheden vertaalt Frank Paalman naar de adviespraktijk. In deze KennisSessie, die u wordt aangeboden door Rabobank, Obvion en Vista Hypotheken, laat hij zien hoe u het thema duurzaamheid het beste met de klant kunt bespreken en hoe dit een echte plus wordt in uw advies.
Geen enkele consument denkt (of hoopt) dat het ’m overkomt: arbeidsongeschikt raken, een partner verliezen of z’n baan verliezen. Toch moet er serieus rekening worden gehouden met onvoorspelbare gebeurtenissen en de financiële gevolgen ervan. Zo raakt maar liefst één op de zeven mensen ergens in diens werkende leven arbeidsongeschikt.
Veel adviseurs hebben moeite met het bespreken van deze risico’s en het overtuigen van onwetende klanten. Ook het adviesdossier is vaak niet goed op orde als het gaat om inkomensrisico’s. Hoe gaat u om met deze problematiek? Bestaat er überhaupt een manier om deze risico’s echt dicht te timmeren? Kunt u als adviseur al deze onzekerheden op een goede manier in het hypotheekdossier vastleggen?
Volg deze KennisSessie en u beantwoordt deze vragen overtuigend met ‘JA’. Heus, het bespreken van het risico van arbeidsongeschiktheid in het hypotheekadvies kan heel eenvoudig zijn!
Bij arbeidsongeschiktheid kunnen mensen flink in de financiële problemen komen. De vaste lasten kunnen niet meer betaald worden. Mogelijk moet het huis worden verkocht. Maar is dat wel echt een optie voor jouw klant op het moment dat hij arbeidsongeschikt wordt? Misschien wil hij juist dan in de buurt van de school van zijn kinderen blijven wonen. Of is zijn huis op dat moment veel minder waard, waardoor het een stuk minder opbrengt. Welke mogelijkheden zijn er om toch aan de woonwensen van je klant te voldoen? En wat is jouw rol hierin?
Tijdens deze KennisSessie neemt René Kuiper je mee in de mogelijkheden van het benutten van de overwaarde als je klant arbeidsongeschikt raakt. Aan de hand van verschillende casussen laat hij zien welke mogelijke oplossingen er zijn.
De meeste adviseurs zijn heel druk met nieuwe hypotheken. Niet zo gek als je kijkt naar de gekte op de huizenmarkt, corona, de lage rente en het tekort aan koopwoningen. Gevolg is wel dat de aandacht voor bestaande klanten vaak beperkt en reactief is. Daar blijven kansen liggen, en de zorgplicht wordt niet optimaal ingevuld. Maar het goede nieuws is, het kan wél: focussen op nieuwe én bestaande klanten. Zorgplicht als kans.
Actief beheer kan rendabele dienstverlening worden en de klant zal het ook nog eens enorm waarderen! René Kuiper schetst de eisen en de mogelijkheden en geeft u concrete handvatten voor de adviespraktijk.
Wil je het financiële inzicht van je klant beter vertalen naar het juiste ORV advies? In deze kennissessie laat Zakaria zien dat dit kan door ORV advies te geven op basis van het netto besteedbaar inkomen. ORV advies op basis van het NBI laat de klant direct zien wat er tekort is in het inkomen, het geeft een duidelijk beeld in welk probleem er opgelost moet worden en stelt de klant centraal. In deze kennissessie worden er ook tips gegeven over hoe je ORV advies kunt geven op basis van NBI.
Dinsdag 15 september is het weer zover: Prinsjesdag. Met de Miljoenennota gaan vele kabinetsvoornemens gepaard die invloed hebben op diverse onderdelen van uw adviespraktijk. In deze door SEH aangeboden KennisSessie zet Jan Martijn Hengeveld de belangrijkste wijzigingen en voornemens voor u op een rij.
Hij kijkt ook al met een schuin oog naar Prinsjesdag 2021. Immers, na een reeks kritische rapporten lijkt een fundamentele herziening van de eigenwoningregeling onvermijdelijk. Een in 2021 nieuw aan te treden regering ontkomt er niet aan daarover iets te melden op hun eerste Prinsjesdag.
Onderwerpen die tijdens deze sessie aan de orde komen, zijn onder meer:
• Belastingplan 2021, met nieuwe box 1-tarieven en een voorstel voor aanpassing van box 3
• Specifieke fiscale wijzigingen met betrekking tot de eigen woning
• Voorgestelde wijzigingen sociale zekerheid
• Overige overheidsplannen die van invloed zijn op uw adviespraktijk